potrošeni consumed
novosti sinopsis suradnici
PALA ZADNJA KLAPA

Dana 9. listopada 2013. godine završeno je snimanje dokumentarnog filma POTROŠENI koji je i od početka 2013. godine u procesu montaže. Snimanje filma započelo je 7. svibnja 2012. godine u sklopu jedinstvenog "community art" projekta 55+ u produkciji MONTAЖ$TROJ-a. Projekt 55+ okupio je osobe starije od 55 godina te im je ponudio mogućnost sudjelovanja na besplatnim kreativno-edukativnim radionicama, druženjima i razgovorima. Projekt 55+ rezultirao je i istoimenom kazališnom predstavom koja je premijerno izvedena 23. rujna 2012. godine.

Posljednje snimanje dokumentarnog filma POTROŠENI odvio se periodu velikih međunarodnih priznanja za projekt 55+. Gostovanje kazališne predstave 55+ na 20. izdanju ljubljanskog festivala ExPonto 8. rujna 2013. godine rezultiralo je nagradom publike dok je gostovanje na 47. izdanju beogradskog festivala Bitef 26. rujna 2013. godine nagrađeno specijalnom nagradom žirija za jedinstveni koncept i glumački ansambl.

Dokumentarni film POTROŠENI, čija se premijerna projekcija očekuje početkom 2014. godine, bit će veliki završetak ovog višegodišnjeg projekta u kojemu su glas dobili oni koje naše društvo tretira kao potrošnu robu. POTROŠENI će biti film o najvažnijim minutama u životima osoba koje su proživjele preko 30 milijuna minuta te će propitati mogućnosti njihovog društvenog angažmana u suvremenom društvu.